GreekEnglish

Δρ. Μποσνέα Λουλούδα

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Δρ. Μποσνέα Λουλούδα   Βιογραφικό Μποσνέα, CV Full English

Γεωπόνος 
ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων- Τμήμα Γάλακτος Ιωαννίνων
Κατσικάς 45221 Ιωάννινα
Τηλ.: 26510 94781
Φαξ: 26510 92523
E-mail: louloudabosnea@gmail.com
  

ΣΠΟΥΔΕΣ 

1994-2000 

Πτυχίο Γεωπονίας (Βαθμός 6,98), Τομέας Γεωργικών Βιομηχανιών, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Αριστοτέλειο  Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 

2003-2009 

Διδακτορική Διατριβή, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών. «Παραγωγή προβιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων με χρήση λυοφιλιωμένων και μή ακινητοποιημένων κυττάρων Lactobacilluscasei». 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 

  • 3 ο Βραβείο Γραπτής Ανάρτησης για την εργασία με θέμα “Modifying the coacervates properties to enhance viability of L. paracasei in acidic environment”, στο International Conference on Health, Environment & Industrial Biotechnology, Νοέμβριος 2013, Αλαχαμπαντ, Ινδία  (2013)
  • Παραγωγή αρχικής καλλιέργειας (μαγιάς) κατάλληλης για πολλαπλές εφαρμογές με πρώτη ύλη το τυρόγαλα (απόβλητο τυροκομείων), Τμήμα Χημείας του Πανεπιστήμιου Πάτρας. (2010-2011)
  • 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Ίδρυμα Δασκαλόπουλου Ερευνητικών Εργασιών σε θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής.Â Η εργασία που υποβλήθηκε κατατάχθηκε στις 20 πρώτες διακριθέντες. (2006)
  • Υποτροφία ERASMUS,Έρευνασταπλαίσιατουπρογράμματος ERASMUS, Escola Superior de Biotechnologia, Catholic University of Portugal, Porto, Portugal. (10/97-4/98) 
  • Υποτροφία ΙΚΥ (1994) 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΩΝ 

  • Μέλος Οργανωτικής επιτροπής Workshop «Novel Technologies in new research areas of Food Production», Monday 19 April, 2010, Conference and Cultural Centre, Patras, Greece.
  • Μέλος Οργανωτικής επιτροπής Workshop «Novel Technologies in new research areas of Food Production», Monday 19 April, 2010, Conference and Cultural Centre, Patras, Greece
  • Οργάνωση και γραμματειακή υποστήριξη Διεθνούς Συνεδρίου, International Congress on Bioprocesses in food industries (ICBF-2006), June 18-21, Rio, Patras, Greece.

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 

1.                  «Aξιοποίηση Αίγειου Γάλακτος Με Την Παρασκευή Φρέσκου Μαλακού Και Ημίσκληρου Τυριού» Ερευνητικό Έργο Που Χρηματοδοτήθηκε Από Την Περιφέρεια Ηπείρου.

2.                  «Ο Δρόμος Του Τυριού Από Την Πίνδο Στον …Κόσμο», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020.

3.                   «Ανάπτυξη Νέων Τεχνολογιών Για Τη Διαχείριση Των Εκτατικά Εκτρεφόμενων Μετακινούμενων Μικρών Και Μεγάλων Μηρυκαστικών», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020.

4.                  «Αναπτυξη Νεων Βιολειτουργικων Τροφιμων Και Βελτιωση Της Ολικης Ποιοτητας Παραδοσιακων Προϊοντων Γαλακτος Με Καταλληλη Διαχειριση Της Μικροβιακης Τους Οικολογιας», Ερευνω – Δημιουργω – Καινοτομω. 

5.                  «Εφαρμογή Της Προσέγγισης Των Πολλαπλών -Ομικών Τεχνολογιών Για Την Αύξηση Της Προστιθέμενης Αξίας Και Ανταγωνιστικότητας Των Παραδοσιακών Ελληνικών Τυριών Ωρίμανσης», Ερευνω – Δημιουργω – Καινοτομω.

6.                  «Ανάπτυξη Νέων Ελληνικών Προϊόντων Αρτοποιίας Με Βελτιωμένα Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά Και Μεγαλύτερη Διάρκεια Χρόνου Ζωής Χρησιμοποιώντας Μικροοργανισμούς Τεχνολογικού Ενδιαφέροντος», Ερευνω – Δημιουργω – Καινοτομω.

7.                  Κεφαλοτυρι Ηπειρου:Αναδειξη Του Ιστορικου Τυριου Με Επαναφορα Του Παραδοσιακου Τροπου Παρασκευης Σε Συνδυασμο Με Τη Χρηση Γηγενων Καλλιεργειων-Εκκινητων, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020.

8.                  Παραγωγη Νεων Μεταποιημενων Προιοντων  Κρεατος Με Εφαρμογη Συγχρονων Βιοτεχνολογικων Μεθοδων Για Αυξηση Των Επιπεδων Υγιεινου Χρονου Ζωης, Μικροβιολογικης Ασφαλειας Και Διατροφικης Τους Αξιας, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020.

9.        1/4/2015 - 30/6/2015  Προγραμμα Συνεργασία ΙΙ, μεταδιδακτορας ερευνήτρια «Παραγωγή νέων λειτουργικών τροφίμων (λουκάνικα και γαλακτοκομικά προϊόντα) με την προσθήκη προβιοτικών καλλιεργειών που έχουν απομονωθεί από γαλακτοκομικά προϊοντα» «Production of new functional foods (sausages and dairy products) by addition of probiotics isolated from dairy products (PROBFOOD)»Â Â Â Â Â Â Â 

10.    22/03/2012-23/03/2015 «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών» του ΕΠΕΔΒΜ με δικαιούχο την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους με θέμα την «Ανάπτυξη στρατηγικών για την βελτίωση της βιωσιμότητας των προβιοτικών και εφαρμογές σε επιλεγμένα συστήματα τροφίμων»Â Â Â Â Â 

11.    01/01-31/03/10   Ερευνητικό Πρόγραμμα ΙΠΕ-ΚΥΠΡΟΣ. «Χρήση μαστίχας Πάφου ως φορέα ακινητοποίησης ζυμών για οινοποίηση», 2008-2010.

12.    01/09/2006-31/03/08            ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος (ΔΕΛ 13). «Παραγωγή ξηρών αρχικών καλλιεργειών με πρώτη ύλη το τυρόγαλα για παραγωγή τροφίμων». Προϋπολογισμός: 750.000€.  

13.    15/05/08-15/05/2009            Πρόγραμμα ΠΕΝΕΔ 2003 : Αξιοποίηση αγροτοβιομηχανικών απορριμάτων ως υποστρώματα για ακινητοποιημένες οινοποιητικές ζύμες για αλκοολούχα προϊόντα. Προϋπολογισμός 150.000 €. Τεχνική Υποστήριξη.

14.    01/03/2005-31/12/2006        ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΙΙ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. «Βιοτεχνολογική εκμετάλλευση μιγμάτων αποβλήτων τυροκόμησης (τυρογάλακτος) και σακχαροβιομηχανίας (μελάσας) για παραγωγή μικτών λυοφιλιωμένων και μη καλλιεργειών για αρτοποίηση». Προϋπολογισμός 50.000€.

15.    01/05/2005-30/11/2006        Πυθαγόρας- EΠΕΑΚ ΙΙ. «Αξιοποίηση αποβλήτων ζυθοποιείου για την παραγωγή βιομάζας επιλεγμένων μικροοργανισμών για προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας». Προϋπολογισμός 80.000€.

Επιστημονικός Υπεύθυνος Ερευνητικής Ομάδας σε Προγράμματα

1.                  «Καινοτόμες Προσεγγίσεις Αξιοποίησης Και Συγκριτικά Πλεονεκτήματα Του Τυρογάλακτος Αιγοπρόβειας Προέλευσης Της Περιφέρειας Ηπείρου»,  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020.

 

Εργασιακή Εμπειρία 

1.        1/7-15/7/98    Πρακτική άσκηση στο Αγρόκτημα ΑΠΘ

2.        16/7-31/8/98  Πρακτική άσκηση στην Βιομηχανία Συσκευασίας Χυμών φρούτων Χωναίος «ΦΛΩΡΙΝΑ», στο Γαλαρινό Χαλκιδικής

3.        2000-2003:       Εξωτερικός συνεργάτης ως σύμβουλος επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα υγιεινής και τεχνολογίας τροφίμων

4.        24/09/2004-1/10/2005      Επικουρικό Έργο, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών.

5.        2004-2008        Εκπαίδευση φοιτητών σε εργαστηριακές ασκήσεις στα πλαίσια του μαθήματος «Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων- Οινολογία Ι» στο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Παν/μίου Πατρών.  

6.        2004-2009        Εκπαίδευση μεταπτυχιακών φοιτητών στα μεταπτυχιακά εργαστηριακά μαθήματα του Διακρατικού MSc in Food Biotechnology “Advanced Exercises of Food Chemistry and Biotechnology I” και “Advanced Exercises of Food Chemistry and Biotechnology II’’

7.        2010       Διαλέξεις στο Διακρατικού MSc in Food Biotechnology στο μάθημα «Food Microbiology”

8.        2010-2011        Διδάσκουσα Π.Δ. 407, Τμήμα Αγροτικής Αν.απτυξης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (6/6 βαθμίδας Λέκτορα). Μαθήματα 4ου έτους, 8ου εξαμήνου: «Τεχνολογία Κρέατος και Προϊόντων» και «Τεχνολογία Γάλακτος και Προϊόντων»., 2010-2011.

9.        2011-2012        Λέκτορας Π.Δ. 407, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για το έτος 2011- 2012. Διδασκαλία μαθημάτων «Τεχνολογία προϊόντων ζωικής προέλευσης», «Τεχνολογία προϊόντων φυτικής προέλευσης».

10.    2015-2017        Συμβασιούχος διδάσκουσα στο Κολλέγιο Περροτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για το μάθημα «Food Raw materials» και «Food Biotechnology»που διδάσκεται στην αγγλική γλώσσα.

11.    1/6/2017 εως σήμερα Ερευνήτρια Δ με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολογία Γάλακτος» στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων- Τμήμα Γάλακτος Ιωαννίνων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ:

Παραγωγή προβιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων με χρήση λυοφιλιωμένων και μη ακινητοποιημένων κυττάρων Lactobacillus casei

Δημοσιεύσεις σε Διεθνή Επιστημονική Περιοδικά Â 

1.      Terpou, A., Nigam, P.S., Bosnea, L., Kanellaki, M. (2018) Evaluation of Chios mastic gum as antimicrobial agent and matrix forming material targeting probiotic cell encapsulation for functional fermented milk production. LWT, 97, pp. 109-116.

2.      Schoina, V.; Terpou, A., Bosnea, L., Kanellaki, M., Nigam, P-S. (2018) Entrapment of Lactobacillus casei ATCC393 in the viscus matrix of Pistacia terebinthus resin for functional myzithra cheese manufacture, LWT, 89, 441-448.

3.      Terpou, A., Bosnea, L., Kanellaki, M., Bekatorou, A., Plessas, S., Bezirtzoglou, E., Koutinas, A.A. (2018). Growth Capacity of the Novel Potential Probiotic Lactobacillus paracasei K5 Strain Incorporated in Industrial White Brine Cheese as an Adjunct Culture. Journal of Food Science, 83(3), pp. 723-731

4.      Terpou A., Bekatorou, A., Bosnea, L.A., Kanellaki, M., Ganatsios, V., Koutinas, A.A. (2018) Wheat bran as prebiotic cell immobilization carrier for industrial functional Feta-type cheese making: chemical, microbial and sensory evaluation, Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, 13, pp. 75-83

5.      Terpou, A., Gialleli, A.-I., Bosnea, L., Kanellaki, M., Koutinas, A.A., Castro, G.R.(2017) Novel cheese production by incorporation of sea buckthorn berries (Hippophae rhamnoides L.) supported probiotic cells. LWT - Food Science and Technology, 79, pp. 616-624. DOI: 10.1016/j.lwt.2016.11.021

6.      Bosnea, L.A., Moschakis, T., Nigam, P.S., Biliaderis, C.G.(2017) Growth adaptation of probiotics in biopolymer-based coacervate structures to enhance cell viability. LWT - Food Science and Technology, 77, pp. 282-289. DOI: 10.1016/j.lwt.2016.11.056

7.      Bosnea, L.A., Kopsahelis, N., Kokkali, V., Terpou, A., Kanellaki, M.(2017) Production of a novel probiotic yogurt by incorporation of L. casei enriched fresh apple pieces, dried raisins and wheat grains. Food and Bioproducts Processing, 102, pp. 62-71. DOI: 10.1016/j.fbp.2016.11.010

8.      Bosnea, L.A., Moschakis, T., Biliaderis, C.G.(2017) Microencapsulated cells of Lactobacillus paracasei subsp. paracasei in biopolymer complex coacervates and their function in a yogurt matrix. Food and Function, 8 (2), pp. 554-562.

9.      Cacicedo, M.L., M. Castro, C., Servetas, I., Bosnea, L.A., Boura,K., Tsafrakidou, P., Dima, A., Terpou, A., Koutinas, A. Castro, G.R. (2016). Progress in bacterial cellulose matrices for biotechnological applications, Bioresource Technology, 213, 172-180

10.  Schoina, V., Terpou, A., Gialleli, A.I., Koutinas, A., Kanellaki, M, Bosnea*, L. (2014) Use of Pistacia terebinthus resin as immobilization support for Lactobacillus casei cells and application in selected dairy products. Journal of Food Science and Technology, 5700-5708.

11.  Bosnea, L.A., Moschakis, T., Biliaderis, C.G. (2014). Complex Coacervation as a Novel Microencapsulation Technique to Improve Viability of Probiotics under Different Stresses. Food and Bioprocess Technology, 7, 2767-2781

12.  Papapostolou, H.; Servetas, Y.; Bosnea, L.A.; Kanellaki, M., Koutinas, A. (2012). Novel Technology Development through Thermal Drying of Encapsulated Kluyveromyces marxianus in Micro- and Nano-tubular Cellulose in Lactose Fermentation and Its Evaluation for Food Production. Applied Biochemistry and Biotechnology, 168(8), 2148-2159.

13.  Kopsahelis, N., Bosnea, L.A., Bekatorou, A., Tzia, C., Kanellaki, M. Alcohol production from sterilized and non-sterilized molasses by S. cerevisiae immobilized on brewer’s spent grains in two types of continous bioreactor systems. Biomass and Bioenergy, 45, pp. 87-94.

14.  Plessas, S., Bosnea, L., Alexopoulos, A., Bezirtzoglou, E. (2012). Potential effects of probiotics in cheese and yogurt production: A review. Engineering in Life Sciences, 12 (4), pp. 433-440.

15.  Kopsahelis, N., Bosnea, L., Kanellaki, M., Koutinas, A.A. (2012). Volatiles formation from grape must fermentation using a cryophilic and thermotolerant yeast. Applied Biochemistry and Biotechnology, 167 (5), pp. 1183-1198.   

16.  Tsaousi, K., Velli, A., Akarepis, F., Bosnea, L., Drouza, C., Koutinas, A.A., Bekatoroumailto, A. (2011). Low-Temperature winemaking by thermally dried immobilized yeast on delignified brewer's spent grains. Food Technology and Biotechnology, 49 (3), pp. 379-384.

17.  Koutinas, A.A., Bekatorou, A., Katechaki, E., Dimitrellou, D., Kopsahelis, N., Papapostolou, H., Panas, P., Sideris, K., Kallis, M., Bosnea, L.A., Koliopoulos, D., Sotiropoulos, P., Panteli, A., Kourkoutas, Y., Kanellaki, M., Soupioni, M. (2010). Scale-up of Thermally Dried Kefir Production as Starter Culture for Hard-Type Cheese Making: An Economic Evaluation. Applied Biochemistry and Biotechnology, 160, 1734–1743. 

18.  Koutinas, A.A., Papapostolou, H., Dimitrellou, D., Kopsahelis, N., Katechaki E., Bekatorou, A., Bosnea, L.A. (2009). Whey valorisation: A complete and novel technology development for dairy industry starter culture production. Bioresource Technology, 100 (15), 3734-3739.

19.  Bosnea, L.A., Kourkoutas, Y., Albantaki, N., Tzia, C., Koutinas, A.A., Kanellaki, M. (2009). Functionality of freeze dried L. casei cells immobilized on wheat grains. LWT-Food Science and Technology, 42 (10), 1696-1702. 

20.  Papapostolou, H., Bosnea, L.A., Koutinas, A.A., Kanellaki, M. (2008) Fermentation efficiency of thermally dried kefir. Bioresource Technology, 99, 6949-6956.

21.  Plessas, S., Bosnea, L.Α., Psarianos, C., Koutinas, A. A., Marchant,  R. and Banat, I.M. (2008). Lactic acid production by mixed cultures of Kluyveromyces marxianus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus and L. helveticus. Bioresource Technology, 99, 5951-5955.

22.  Papapostolou, H., Bosnea, L.A., Kanellaki, M., Koutinas, A.A. (2007). Convective drying of the Thermotolerant Kluyveromyces marxianus at Relatively Low Temperatures and its Efficiency in Whey Fermentation. Open Biotechnology Journal, 1, 52-58.

23.  Kourkoutas, Y., Bosnea, L.A., Taboukos, S., Baras, C., Lambrou, D., Kanellaki, M. (2006) Probiotic Cheese Production Using Lactobacillus casei Cells Immobilized on Fruit Pieces. Journal of Dairy Science, 89, 1439-1451.

24.  Arvanitoyannis, I.S., Bosnea, L.A. (2004) Migration of substances from food packaging materials to foods. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 44, 63-74.

25.  Arvanitoyannis, I.S., Bosnea, L.A. (2001). Recycling of Polymeric materials used for Food Packaging: Current Status and Perspectives. Food Reviews International, 17(3), 291-346.

26.  Bosnea, L.A., Arvanitoyannis, I.S., Nakayama, A. (1999) Potential of recycling and biodegradability for food packaging waste materials. Current Trends in Polymer Science, 4, 89-115.

Κεφαλαια σε βιβλία (Με κριτές): 

27.  Koutinas, A., Bosnea, L. (2017). Combining Economics and management of a modern technological area in a joint interdisciplinary graduate program. In: Economics and management in information technology context. Edited by Malgorzate Pankowska. University of Economics In Katowice, Poland, pages 141-150.

28.  Soupioni, M. Kanellaki, M., Bosnea, L.A. (2012) Technology and Biotechnology of Lactose Contained in Raw Food Materials. In Dietary Sugars: Chemistry, Analysis, Function and Effects. Editors: Victor R Preedy, Chapter 47, pages 821-842.

29.  Koutinas, A.A., Kanellaki, M., Bekatorou, A., Bosnea, L.A. (2010) Extremely low temperature fermentations in food production. In Comprehensive Food Fermentation and Biotechnology. Eds. A. Pandey, C. Larroche, C.R. Soccol, E. Gnansounou, P. Nigam. Asiatech Publishers, Inc., New Delhi, pages 111-132

30.  Kanellaki, M., Bosnea, L.A., Koutinas, A. (2008). Production of fermented dairy products, in Advances in Fermentation Technology, Asiatech Publishers, Inc., New Delhi, pages 420-442.

31.  Bosnea, L.*, Plessas, S., Kanellaki, M., Psarianos, C. (2008). Novel foods with probiotic properties, in Microbial Implication for Safe and Qualitative Food Products, Editors Psarianos C., and Kourkoutas, Y. Research Signpost, 37/661 (2), Fort P.O., Trivandrum-695 023, Kerala, India, pages 51-74.

32.  Bosnea, L.A., Kourkoutas, Y., Kopsahelis, N., Agouridis, N., Kanellaki M. (2008). Use of fruits as substrates for cell immobilization for food production. Current Topics on Bioprocesses in Food Industry, volume II, editors Koutinas, A.A., Pandey, A., Larroche, C. published in Asiatech Publishers, Inc., New Delhi, India, p.p. 167-183.

Πατέντες- Διπλώματα ευρεσιτεχνίας :

1.        Κανελλάκη, Μ., Κουτίνας, Α., Καλλής, Μ., Σιδέρης, Κ., Σχοινα, Β., Κοψαχείλης, Ν. Ακινητοποιημενος Βιοκαταλυτης σε Μαστιχα Χιου (Pistacia lentiscus) και Παφου (Pistacia terebinthus) και Βιομηχανικη/Βιοτεχνικη Χρηση αυτου δτην Παραγωγη Τροφιμων και Ποτων, Αριθ. Κατάθεσης 20110100653. 

2.        Κανελλάκη, Μ., Κουρκουτάς, Ι, Μποσνέα, Λ., Σιδηρά, Μ. Βιομηχανική χρήση ακινητοποιημένων γαλακτικών βακτηρίων υγρών, θερμικά ξηραμένων ή λυοφιλιωμένων για την παραγωγή προϊόντων κρέατος. Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) Αριθμ. Δημοσίευσης,. 1007555 - 09/03/2012 

3.        Κανελλάκη, Μ., Κουτίνας, Α.Α., Μποσνέα, Λ., Κουρκουτάς, Ι. Βιομηχανική χρήση γαλακτικών ακινητοποιημένων βακτηρίων σε υγρή ή λυοφιλιωμένη μορφή στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Αριθμ. Δημοσίευσης 1005393, 21/12/06, Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). 

Βιβλία – Άλλες δημοσιεύσεις  

4.        Αρβανιτογιάννης, Ι.; Μποσνέα, Λ. (2001). Στοιχεία Τεχνολογίας, Μεταποίησης και Συσκευασίας Τροφίμων. University Studio Press, σελ. 382. 

5.        Συμμετοχή στην επιμέλεια κειμένου για το Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης στην Υγιεινή και τον Χειρισμό των τροφίμων για τις Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης που εκδόθηκε από ΕΦΕΤ, ΠΟΕΣΕ, ΟΕΖΕ. 2003 

Διαλέξεις ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε Διεθνή συνέδρια  

1.            Bosnea, L., Moschakis, T, Nigam Singh, P., Biliaderis, C. (2015). Strategies development for enhancement of probiotic viability. International Conference on New Horizons in Biotechnology (NHBT-2015, November 22-25, Trivandrum, Kerala, India (Invited Lecture).

2.            Bosnea, L.A., Moschakis, T., Biliaderis, C. Enhanced Viability of microencapsulated lactobacillus strains in complex coacervates. International Conference on Emerging Trends in Biotechnology, Jawaharlal Nehru University, New Delhi, India, November 6-9, 2014 (Invited Lecture).

3.            Schoina, V., Koutinas, A., Kanellaki, M., Bosnea, L.A. Use of Pistacia terebinthus resin as immobilization support for Lactobacillus casei cells and application in selected dairy products. Internation Conference on Environment, Health and Industrial Biotechnology, Biosangam 2013, November 21-23, 2013 (Invited Lecture).

4.            Bosnea, L.A., Moschakis, T., Biliaderis, C., Poonam, N. Studies on viability and technological properties of lactobacillus isolated from traditional Greek dairy products. International Conference onAdvances in Biotechnology & Bioinformatics &  X Convention of The Biotech Research Society, Pune, India, November 25-27, 2013 (Invited Lecture)

5.            Bosnea, L.A., Moschakis, T., and Biliaderis, C.G Microencapsulation of probiotic bacteria in biopolymer- based complexes. International Conference onAdvances in Biotechnology & Bioinformatics &  X Convention of The Biotech Research Society, Pune, India, November 25-27, 2013 (Invited Lecture)

6.            Bosnea*, LA., Kopsahelis, N., Koutinas, A., Kanellaki,M. Functionality of Probiotic cells Immobilized on natural supports and application in selected food systems 5th International Conference on Industrial Bioprocesses (IFIB-2012),Taipei, Taiwan, NTUST, October 7-11, 2012 (Invited Lecture)

7.            Bosnea, L.A., Kopsahelis, N., Koutinas, A.A., Kanellaki, M. (2011). Natural Immobilization supports for food production. New Horizons in Biotechnology, November 21-24, Trivandrum, India (Invited Lecture)

8.            Bosnea, L.A.*, Kopsahelis, N., Koutinas, A.A., Kanellaki, M. Probiotic Dairy Products with Immobilized L. casei Cells on Natural Supports, 4th International Congress on Bioprocesses in Food Industries 2010, X Southern Regional Meeting on Food Science and Technology, October 5-8, Curitiba, Brazil (Invited Lecture)

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 

9.                 Sidira,M., Kandylis, P., Bosnea, L., Kanellaki, M., Varzakas, T., Kourkoutas, Y. Volatile compounds in probiotic dry - fermented sausages. 9th International Conference on Instrumental Methods of Analysis: Modern Trends and Applications. Kalamata, 20-24 September, 2015

10.            Bosnea, L., Moschakis, T. and Biliaderis, C.G. 2015. Improved viability of microencapsulated Lactobacillus strains in complex coacervates. In Proceedings of the 29th EFFoST International Conference : Food Science Research and Innovation – Delivering sustainable solutions to the global economy and society, EFFoST 2015, Nov. 10-12, Athens, Greece, p. 1829-1834.

11.            Bosnea, L.A, Moschakis, T., Biliaderis, C.G. Complex coacervation as a potential microencapsulation technique of probiotics.  Congress on Food Structure Design, Fundacao Dr. Antonio Cupertino, Porto, Portugal, 15-17 October, 2014 (Poster).

12.            Gkountenoudi-Eskitzi, I., Lazaridou, A., Irakli, M.N., Bosnea L., Biliaderis, C.G.Evaluation of phenolic compounds and antioxidant activity of gluten -free bread formulations enriched with acorn and chickpea flours. International Conference on Emerging Trends in Biotechnology, Jawaharlal Nehru University, New Delhi, India, November 6-9, 2014. (Poster)

13.            Biliaderis, C.G., Bosnea, L.A., Moschakis, T. 2014. Microencapsulation of a probiotic Lactobacillus paracasei strain using complex coacervates of whey protein isolate and gum arabic. The Nano, Micro, Macro confluence in food structure for health, wellness and pleasure, Meeting of Cost Action FA 1001, Febr. 27-28, Bucharest, Romania (poster).

14.            Terpou, A., Bosnea, L.A., Ganatsios, V., Bekatorou, M., Kanellaki, M., Koutinas, A.A. Production of probiotic feta type cheese with Lactobacillus casei ATCC393 cells immobilized on wheat husks. Internation Conference on Environment, Health and Industrial Biotechnology, Biosangam 2013, November 21-23, 2013.(Poster)

15.            Moschakis, T., Bosnea, L.A., Biliaderis, C.G. 2014. Enhanced viability of microencapsulated lactobacillus paracasei in complex coacervates.15th Food Colloids Conference 2014, April 16-18, Karlsruhe, Germany (poster)

16.            Bosnea, L., Moschakis, T., Biliaderis, C.G. 2014. Optimization of probiotic microencapsulation by whey protein -gum arabic complex coacervation and effects of trehalose and inulin on cell viability during freeze drying.12th International Hydrocolloids Conference (IHC), May 5-9, Taipei, Taiwan (poster).

17.            Bosnea, L.A., Fanourakis, S., Moschakis, T., Biliaderis, C.S. Whey Protein-Gum Arabic coacervates as microencapsulation matrix for L. paracasei: Effect of Biopolymer composition on cell viability. Internation Conference on Environment, Health and Industrial Biotechnology, Biosangam 2013, November 21-23, 2013. (poster award)

18.            Angelika-Ioanna Gialleli, Spyridon Papandreou,  Eygenia Papafotopoulou-Patrinou, Christos Kordulis, Kyriakos Bourikas, Argyro Bekatorou, Bosnea L., Athanasios A. Koutinas. Effect of specific surface area of nano/microtubular biopolymers on food bioprocessing. 5th International Conference on Industrial Bioprocesses (IFIB-2012), Taipei, Taiwan, NTUST, October 7-11, 2012. (Poster)

19.            Bosneaa*, Loulouda A. Nikolaos Kopsahelis,b, Antonia Terpoua, Athanasios Koutinasa and Maria Kanellakia. Production of Probiotic Whey cheese with L. casei ATCC 393 cells Immobilized on Wheat grains. New Horizons in Biotechnology, November 21-24, 2011, Trivandrum, India. (Poster)

20.            Bosneaa*, Loulouda A., Nikolaos Kopsahelis,b, Antonia Terpoua, Athanasios Koutinasa and Maria Kanellakia Fermentative Activity of Freeze-Dried Immobilized L. casei Cells on Dried Raisins New Horizons in Biotechnology, November 21-24, 2011, Trivandrum, India (Poster).

21.            Vlachou, A, Tsantis, S., Daskalou, G., Bekatorou, A., Bosnea, L.A., Bourikas, K., Symeopoulos, B.D. A Probiotic Bacterium, LACTOBACILLUS CASEI, as potential checking agent against radioactive contamination of Food Chain. 12th International Conference on Environmental Science &Technology (CEST 2011), Rhodes, Greece, 8-10 September 2011.

22.            Bosnea, L.A., Schoina, V., Kopsahelis, N., Kanellaki, M. Functionality of freeze dried L. casei cells immobilized on raisins. International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics -IPC2010, 15th - 17th June 2010 Kosice, Slovakia (Lecture)

23.            Papapostolou, Η., Bosnea, L.A., Kanellaki, M., Koutinas, A.A. 2008. Convective Drying of the Thermotolerant Kluyveromyces marxianus at Relatively Low Temperatures and its Efficiency in Whey Fermentation Wasteeng’ 08, Patras, 3-5 June, 2008.

24.            Papapostolou, Η., Bosnea, L.A., Kanellaki, Μ., Koutinas, Α.Α., Bekatorou, Α. 2008. Whey Fermentation Efficiency of Thermally Dried Kefir. Wasteeng’ 08, Patras, 3-5 June, 2008

25.            Papapostolou, H., Bosnea, L.A., Kandylis, P., Kanellaki, M., Koutinas, A.A., Bekatorou, A. 2008. Efficiency of thermally dried kefir and convectively dried Kluyveromyces marxianus for whey fermentation. 4th International Biotechnology Forum, Athens, Greece, February 2 – 3, 2008. 

26.            Plessas, S., Paraskakis, G., Bosnea, L., Psarianos, C., Koutinas A.A., 2007. Enhanced lactic acid production by mixed cultures of lactic acid bacteria and yeast using whey, proceedings, volume II and page 234-239. 5ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων, 9-11 Μαρτίου. 

27.            Κουρκουτάς, Ι., Μποσνέα Λ., Κανελλάκη Μ. 2006. Παραγωγή προβιοτικού τυριού με χρήση ακινητοποιημένων κυττάρων Lactobacillus casei σε κομμάτια μήλου. 1ο Διεθνές Συνέδριο Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, 31/10-01/11/2006, Αθήνα, Ελλάδα.

28.            Agouridis, N. A., Varvaresou, D., Bosnea, L.A., Kanellaki, M., Koutinas, A.A., 2006. Continuous Malolactic fermentation in wine using Lactobacillus casei cells immobilized on delignified cellulosic materials. International Congress on Bioprocesses in food industries (ICBF-2006), June 18-21, Rio, Patras, Greece, σελ 180.

29.            Bosnea, L.A., Kourkoutas, Y., Kopsahelis, N., Agouridis, N., Kanellaki, M., 2006. Use of fruits as substrates for cell immobilization for food production. International Congress on Bioprocesses in food industries (ICBF-2006), June 18-21, Rio, Patras, Greece.

30.            Plessas, S.; Bosnea, L.A.; Koutinas, A.A.; Psarianos, C., 2005. Evaluation of Lactobacillus helveticus and Klyuveromyces marxianus as starter cultures for a wheat sourdough bread making process. Biocatalysis: Enzymes, Mechanisms and Bioprocesses - a Biochemical Society Focused Meeting in association with Pro-Bio Faraday Annual Conference Manchester Conference Centre, Manchester, UK, 21 - 22 November 2005.

31.            Agouridis, N., Bekatorou, A., Kanellaki, M., Psarianos, C., Bosnea, L.A., Koutinas, A.A., 2004. Malolactic fermentation of wine using L. casei cells immobilized on delignified cellulosic material. International congress on bioprocesses, June 2004, Clermont Ferrand, France.  

32.            Bosnea, L.A., Arvanitoyannis, I., 2000. Glass Recycling in Food Packaging. 1ο Balkan Congress of Glass Science and Technology, 9-10 October, Volos, Greece.

I. Συμμετοχή σε εθνικά συνέδρια  

33.            Μποσνέα, Λ.*, Σχοινά, Β., Κοψαχείλης, Ν., Κανελλάκη, Μ. 2009. Παραγωγή προβιοτικών γιαουρτιών με προσθήκη ακινητοποιημένων κυττάρων L. casei σε φυσικά υποστρώματα. 3ο Πανελλήνικο Συνέδριον Βιοτεχνολογίας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Σπίτι του Πολιτισμού, Ρέθυμνο, 15-17 Οκτωμβρίου 2009 (Προφορική ανακοίνωση).

34.            Bosnea, L.A., Kokkali, V., Sideris, K. Kalis, M., Koutinas, A.A. and Kanellaki, M. 2007. Fermentative Activity of Freeze-Dried Immobilized L. casei Cells on Raisins. 9ου Συνεδρίου Χημείας Ελλάδας Κύπρου, 27-30 Απριλίου 2007, Λάρνακα, Κύπρος. 

35.            Bosnea, L.A., Albantaki, N., Kourkoutas, Y., Koutinas, A.A., and Kanellaki, M. Survival and Fermentative Activity of Freeze-Dried Immobilized L. casei Cells on Wheat. 9ου Συνεδρίου Χημείας Ελλάδας Κύπρου, 27-30 Απριλίου 2007, Λάρνακα, Κύπρος.

 36.            Καραπάνου, Ο., Κουρκουτάς, Ι., Σύψας, Β., Μποσνέα, Λ., Κουτίνας, Α.Α. 2004. Παλαιό Κελάρι Μαυροδάφνης της Αχαΐα Claus: Αρωματικά Συστατικά. Πρακτικά 8ου Συνεδρίου Χημείας-Ελλάδος-Κύπρου με θέμα «Χημεία, Ποιότητα Ζωής και Εκπαίδευση», 10-13 Δεκεμβρίου, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.  

Last Updated on Tuesday, 19 December 2023 12:28