Αντικείμενα του εργαστηρίου είναι:
1.Â Â Â Η μελέτη της χημικής σύστασης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων (αναλύσεις για λίπος, οξύτητα, αλάτι, υγρασία, τέφρα, ενεργότητα νερού, πρωτεΐνες)
2.Â Â Â Ο προσδιορισμός του βαθμού λιπόλυσης (ελεύθερα λιπαρά οξέα, τιμή οξύτητας λίπους) και πρωτεόλυσης (κλασμάτωση αζωτούχων συστατικών, υδρόλυση πρωτεϊνών, ανάλυση πεπτιδίων, αμινοξέων) του γάλακτος και των προϊόντων του
3.Â Â Â Ο προσδιορισμός των αρωματικών ενώσεων, των οργανικών οξέων και των βιταμινών του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων
4.Â Â Â Ο προσδιορισμός της θρεπτικής αξίας του γάλακτος και των προϊόντων του
5.Â Â Â Η οργανοληπτική εξέταση των τυριών από έμπειρους δοκιμαστές
6.Â Â Â Η ρεολογική εξέταση των τυριών
7.   Οργανοληπτικός έλεγχος τυριών
Σημερινή στελέχωση εργαστηρίου: 1 ερευνήτρια (Δρ. Ε. Κονδύλη) και 3 ειδικοί επιστήμονες ΠΕ (Δρ. Ε. Παππά, Α.Μ. Βλάχου, Ε. Μαλλάμου).
Â
https://nagref-dri.gr/institute/labs/chemistrytechnology#sigProGalleriaa4d039c562