GreekEnglish

Ερευνητικά προγράμματα σε εξέλιξη

  1. «Μελέτη του παραδοσιακού τυριού τυρογάλακτος Ούρδα» Πρόγραμμα τριετούς διάρκειας (2009-2012) που χρηματοδοτείται από την κοινότητα Αετομηλίτσας νομού Ιωαννίνων. Ανάδοχος ΕΘΙΑΓΕ-Ινστιτούτο Γάλακτος. Επιστημονικά Υπεύθυνη Δρ. Ε. Παππά. Συνυπεύθυνοι ερευνητές Δρ. Ε. Μαλλάτου (αποχώρησε 31-10-2011) και Δρ. Ι. Σαμέλης. Προϋπολογισμός 13.412 ευρώ.
  2. «Μελέτη της ποιότητας του τυριού Φέτα που ωριμάζει και διατηρείται σε ξύλινα βαρέλια ή λευκοσιδηρά δοχεία». Χρηματοδοτήθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων. Ανάδοχος: ΕΘΙΑΓΕ-Ινστιτούτο Γάλακτος, Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Ε. Κονδύλη.
  3. "New ripening room monitoring technology  for improving the efficiency and sustainability of cheese ripening  processes" SMART-RIPE (FP7-KBBE-2013-7-single-stage).  CP-TP, Proposal number 613827, Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ Ι. Σαμέλης.
  4. Δημιουργία λειτουργικού τροφίμου από γιαούρτι με β-γλυκάνες ή σκόνη εδωδίμων φαρμακευτικών μανιταριών των ειδών PLEUROTUS OSTREATUS. Επιστημονικά Υπεύθυνοι: Δρ Κλεάνθης Ισραηλίδης  και Δρ Ε. Κονδύλη
  5. "Μελέτη του παραδοσιακού τυρίου KASHKAVAL"  Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Ε. Παππά και συνυπεύθυνη  ερευνήτρια  Δρ Ε. Κονδύλη.
  6. "Συλλογή, αναγνώριση,ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου-Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας (Π.Ε. Γρεβενών) με έμφαση στη διευρεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών  πολυσακχαριτών (β-γλυκάνες)" Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ. Κλεάνθης Ισραηλίδης.
  7. "Δημιουργία νέων λειτουργικών τροφίμων  από γαλακτοκομικά προϊοντα (τυρι, γιαούρτι, κλπ) με β-γλυκάνες, ή σκόνη εδωδίμων φαρμακευτικών μανιταρίων της Περιφέρειας  Δυτ. Μακεδονίας (Π.Ε. Γρεβενών) Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ. Κλεάνθης Ισραηλίδης.