GreekEnglish

Ερευνητικά προγράμματα σε εξέλιξη

  1. «Aξιοποίηση Αίγειου Γάλακτος με την παρασκευή φρέσκου μαλακού και ημίσκληρου Τυριού» Ερευνητικό Έργο Που Χρηματοδοτήθηκε Από Την Περιφέρεια Ηπείρου. Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Ε. Κονδύλη.
  2. «Ο Δρόμος του Τυριού από την Πίνδο στον …Κόσμο», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020. Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Ε. Παππά 
  3. «Καινοτόμες Προσεγγίσεις Αξιοποίησης και Συγκριτικά Πλεονεκτήματα του Τυρογάλακτος Αιγοπρόβειας Προέλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020. Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Μπoσνέα Λ. 
  4. «Ανάπτυξη Νέων Τεχνολογιών για τη Διαχείριση των Εκτατικά Εκτρεφόμενων Μετακινούμενων Μικρών και Μεγάλων Μηρυκαστικών», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020. Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Ε. Κονδύλη.
  5. «Αναπτυξη Νεων Βιολειτουργικων Τροφιμων και Βελτιωση της Ολικης Ποιοτητας Παραδοσιακων Προϊοντων Γαλακτος με Καταλληλη Διαχειριση της Μικροβιακης τους Οικολογιας», Ερευνω – Δημιουργω – Καινοτομω. Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ Ι. Σαμέλης.
  6. «Εφαρμογή της Προσέγγισης των Πολλαπλών -Ομικών Τεχνολογιών για την Αύξηση της Προστιθέμενης Αξίας και Ανταγωνιστικότητας των Παραδοσιακών Ελληνικών Τυριών Ωρίμανσης», Ερευνω – Δημιουργω – Καινοτομω. Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ. Ματαράγκας Μ.
  7. «Ανάπτυξη Νέων Ελληνικών Προϊόντων Αρτοποιίας Με Βελτιωμένα Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά Και Μεγαλύτερη Διάρκεια Χρόνου Ζωής Χρησιμοποιώντας Μικροοργανισμούς Τεχνολογικού Ενδιαφέροντος», Ερευνω – Δημιουργω – Καινοτομώ. Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ. Ματαράγκας Μ.
  8. Κεφαλοτυρι Ηπειρου:Αναδειξη Του Ιστορικου Τυριου Με Επαναφορα Του Παραδοσιακου Τροπου Παρασκευης Σε Συνδυασμο Με Τη Χρηση Γηγενων Καλλιεργειων-Εκκινητων, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020. Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ Ι. Σαμέλης.
  9. Παραγωγη Νεων Μεταποιημενων Προιοντων  Κρεατος Με Εφαρμογη Συγχρονων Βιοτεχνολογικων Μεθοδων Για Αυξηση Των Επιπεδων Υγιεινου Χρονου Ζωης, Μικροβιολογικης Ασφαλειας Και Διατροφικης Τους Αξιας, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020. Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ Ι. Σαμέλης.
  10. «Καινοτόμα τυροκομικά προϊόντα με μικροφύκη», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Μπoσνέα Λ.