GreekEnglish

Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων

Αντικείμενα του εργαστηρίου αποτελούν η μελέτη:

1. της μικροβιολογικής ποιότητας και ασφάλειας και της μικροβιακής οικολογίας του ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του,
2. της συμπεριφοράς παθογόνων μικροοργανισμών στα προϊόντα αυτά σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία για τη προστασία των καταναλωτών
3. της επίδρασης διαφόρων τεχνολογικών μεθόδων ή αντιμικροβιακών συστημάτων πάνω στους μικροοργανισμούς (παθογόνους ή μη) που εμφανίζονται ή χρησιμοποιούνται στο γάλα και τα προϊόντα του
4. της τεχνολογίας παραγωγής και της ανάπτυξης νέων εναρκτήριων ή προστατευτικών καλλιεργειών για ζυμούμενα προϊόντα γάλακτος

Σημερινή στελέχωση εργαστηρίου: 1 ερευνητής (Δρ. Σαμέλης Ιωάννης) και 1 ειδικός επιστήμονας ΠΕ (κ. Κακούρη Αθανασία)