GreekEnglish

Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων

Αντικείμενα του εργαστηρίου είναι:

1.    Η μελέτη της χημικής σύστασης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων (αναλύσεις για λίπος, οξύτητα, αλάτι, υγρασία, τέφρα, ενεργότητα νερού, πρωτεΐνες)
2.    Ο προσδιορισμός του βαθμού λιπόλυσης (ελεύθερα λιπαρά οξέα, τιμή οξύτητας λίπους) και πρωτεόλυσης (κλασμάτωση αζωτούχων συστατικών, υδρόλυση πρωτεϊνών, ανάλυση πεπτιδίων, αμινοξέων) του γάλακτος και των προϊόντων του
3.    Ο προσδιορισμός των αρωματικών ενώσεων, των οργανικών οξέων και των βιταμινών του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων
4.    Ο προσδιορισμός της θρεπτικής αξίας του γάλακτος και των προϊόντων του
5.    Η οργανοληπτική εξέταση των τυριών από έμπειρους δοκιμαστές
6.    Η ρεολογική εξέταση των τυριών
7.    Οργανοληπτικός έλεγχος τυριών

Σημερινή στελέχωση εργαστηρίου
: 1 ερευνήτρια (Δρ. Ε. Κονδύλη) και 3 ειδικοί επιστήμονες ΠΕ (Δρ. Ε. Παππά, Α.Μ. Βλάχου, Ε. Μαλλάμου).